christian alvad

 
 
Christian Alvad er en erfaren komponist og musiker, og er anerkendt som en af landets bedste akustiske guitarister.
I maj 2015 udkom det nyeste album: Ballader Til Låns  Nomineret til årets udgivelse ved DMA folk 2015
Christian Alvads forrige CD,er: Traveller’s Touch udkom i 2013 og blev nomineret til en award i kategorien bedst udgivelse ved DMA Folk 2014.
The Lakeside Sketches udkom ultimo nov. 2011 og blev ligeledes nomineret til en award ved DMA folk nov. 2012 i kategorien: Årets Instrumentalist.

CD’en: Hillside Tunings 2007, blev nomineret i to kategorier, og vandt en award ved DMA folk 2008. 

Alvads karakteristiske melodiske guitarspil, solidt plantet i den nordiske tradition, men med rødder i folk, gospel og blues og med inspiration fra alle musikkens verdenshjørner, er altid blevet kvitteret med flotte anmeldelser herhjemme som i udlandet. 

Christian Alvads mange koncerter og foredrag er kendetegnet af den tætte kontakt med publikum, ikke mindst i kraft af hans humoristiske og billedskabende introduktioner som stimulerer fantasien hos lytteren og åbner døren til musikkens univers.

Han har spillet utallige koncerter herhjemme, både solo og med Tøbrud, samt solokoncerter i udlandet, bl.a Madrid, Paris, New York, Chicago, Detroit.
Han har boet i de Franske Pyrenæer i 5 år og hentet masser af inspiration fra det frodige katalanske musikmiljø.
De fleste herhjemme har sikkert desuden også gennem årene hørt hans musik til TV-programmer, ikke mindst indenfor dokumentar, historie og natur.

Han arbejder også som producer og komponist, primært med musik til europæiske TV kanaler. 
Mange kender også Christian Alvad fra hans mere end 30 årige samarbejde med Niels Hausgaard. Han har desuden gennem hele sin karriere arbejdet som underviser på universiteter, højskoler, kurser, workshops mm.
Han har udgivet sin musik på flere etablerede selskaber (Medley, EMI, GMC, Gyldendal, WH og Fønix) og musikken eksisterer på forlag over hele verden, (blandt mange: cd'en Cafe del Mar: 20th Aniversary med bl.a Jean Michel Jarre, Vangelis, Vollenweider). 

Samtidig har han som komponist indgået i mange andre sammenhænge, og er desuden repræsenteret med melodier og satser i en lang række udgivelser, herunder højskolesangbogen.

SMA.


Video1: Christian Alvad spiller “Almost Gone” fra CD’en Hillside Tunings (Tivolis Koncertsal Kbh. april 2009)
Video2: Parabels of Blind: En serenade for børsmæglere
Video3: Alvads: Tanker om Sct Croix , backstage Portalen med Gary Snider og Steen Raahauge på dr. Click
 


Et lille uddrag af anmeldelser af Christian Alvads solo udgivelser.

Om Heartware: “– og derfor synger musikken med sin egen tone, der på ingen måde fornægter sin danskhed.– Det er fornem kunst"
-Boris Rabinovitch, Politiken

Om Heartware: “– det er et dejligt afslappet/afslappende album, men den bliver aldrig ensformig eller selvhøjtidelig, dertil rummer den alt for meget humor og varme– Han har bare lavet et pragtfuldt album."
-Ebbe Rossander, Berlingske Tidende

Om Beyond Darkness: “– Christian Alvad og Rasmus Lyberth i så smukt et samarbejde, at det næsten gør ondt"
-pn, Ekstrabladet

Om Hillside Tunings: “- Både tonen og tempoet er afdæmpet, på en gang afslappet og stemningsfuld, og Alvads sublime guitarspil bringer mindelser om både Ry Cooder og J.J. Cale"
-Søren Kirkegård, Rootszone

“Det er som altid Alvads tårnhøje instrument-beherskelse og meget rene tone, der dominerer musikken"
- Erik Andersen, Vejle Amts Folkeblad 

Frontfoto: Michael Gregers Nielsen

guitarist komponist & producer

Nyeste Solo album

Ballader til låns